|

MACIEJ ZDANOWICZ

Umetnik

MACIEJ ZDANOWICZ

Umetnik
facebook-icon twitter-icon googleplus-icon linkedin-icon pinterest-icon
+1-112-2223-33
contact@goodlayerswp.com

Biography

Maciej Zdanovicz je rođen u Poljskoj 1982. godine. On je intermedijski umetnik, teoretičar umetnosti koji radi na polju novih medija, posebno digitalne umetnosti, umetnosti zvuka, i grafičkog dizajna. NJegovi interesi su fokusirani na snimanje zvuka i muzike. Naročito njegova umetnost zasnovana je na terenskom snimanju i vizuelizaciji specifičnih zvučnih pejzaža.

Radi kao docent i zamjenik direktora za didaktičke i studentske poslove na Institutu za likovne umjetnosti Univerziteta Jan Kochanovski u Kielcu. Autor je više samostalnih izložbi, kustoskih projekata, kritičkih tekstova, naučnih radova iz oblasti istorije moderne i savremene umetnosti. Zdanovicz je primio nagrade i priznanja (Umjetnička stipendija gradonačelnika grada Lodza 2017. godine, počasno spominjanje na I Nacionalnoj izložbi studentskog crteža u Torunu 2008. godine, nagrada Gradske umjetničke galerije u Lodzu na 23. Umjetničkom natjecanju Vladimira Strzeminskog). Umetnika predstavlja umetnička galerija Cat Blanche i kreativna agencija (Nemačka), kao i Fondacija Delirium: Organizacija za sutrašnju umetnost (Poljska).

2002-2007. Studirao je na Fakultetu grafike i slikarstva, Akademiji likovnih umjetnosti Vladimira Strzeminskog u Lodzu. Diplomirao je sa priznanjima prof. Studio za dizajn plakata Boguslava Balickog i prof. Studio slikarstva i crtanja Romane Halat. Od 2007. do 2016. godine radio je kao asistent za nastavnike u Studiju slike pod vodstvom prof. Aleksandra Gieraga, na Fakultetu likovnih umjetnosti Alma Mater. Godine 2015. Zdanovicz je doktorirao likovne umetnosti na Institutu za likovne umetnosti, Univerzitetu Jan Kochanovski u Kielcu.