Kvalitet pristiglih grafika i broj umetnika koji su se odazvali na javni poziv omogućavaju da se Bijenale u Čačku postepeno i pouzdano etablira na globalnoj grafičkoj mapi.

Specifičan likovni izraz različitih grafičkih tehnika i brojne tehnološke inovacije podržavaju neograničene dimenzije ljudske mašte u stvaranju i umetničkoj integraciji izraženog.

Mnoštvo sadržaja osnažuje ideju umetničke tolerancije, pruža uvek nove mentalne i asocijativne izazove za gledaoca i čuva polje umetnosti kao neviđeno civilizacijsko dostignuće. Raduje činjenica da su domaći autori grafiku u Čačku usvojili kao svoju, pokazujući na taj način koliko su ovakvi događaji važni, pre svega, za životnu sredinu i društvo, kao i za umetničko okruženje u kojem nastaju, i kasnije i za šire područje.

Uz adekvatnu domaću podršku stvaralaca, stručne javnosti i javnosti, Bijenale grafike u Čačku juri ka uspešnom međunarodnom pozicioniranju i promociji. Rad međunarodnog stručnog žirija nastoji da tome svaki put pristupi odgovorno, koji izborom nagrada, pohvala i posebnih pomena skreće pažnju na grafičke radove koji prikazuju razvoj grafičkog medija i otvaraju pitanja reproduktivnosti i manipulabilnosti. reprodukovane slike.