Nakon dugo vremena imali smo zadovoljstvo i priliku da pozovemo publiku da nam se pridruži na svečanom otvaranju izložbe Međunarodnog bijenala grafike iz Čačka.
Vreme je da se vratimo starim navikama – vreme je za umetnost u Galeriji savremene umetnosti Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci.

Sa zadovoljstvom uživali u druženju sa našom publikom povodom svečanog otvaranja izložbe “Međunarodnog bijenala grafike Čačak”, koja, kako je istakao Dragan Dobrosavljević umetnički direktor Bijenala, ima za cilj da promoviše grafiku kao izuzetnu likovnu disciplinu. Na samoj izložbi mogu se videti radovi iz mnogih zemalja sveta: Kine, Egipta, Rusije, Finske, Poljske, zemalja regiona i Srbije.

Sa manjim tematskim celinama iz kolecije MBGČ u galerijama širom zemlje treba da propituje poziciju grafičke umetnosti u odnosu na aktuelnu likovnu i savremenu umetnost. Ove izložbe funkcionišu kao prateće aktivnosti strategije Bijenala za tumačenje složenih procesa transformacije grafike u lokalnom kontekstu“. Istakao je Dragan Dobrosavljević Umetnički direktor Bijenala grafike u Čačku.
Izložbu je bila postavljena do 24. juna.

OPŠIRNIJE